Servicevoorwaarden James

Servicevoorwaarden voor de online toegang tot en het gebruik van

JAMES CARE SOLUTIONS

Wanneer u een abonnement voor uw James Care Solution toestel activeert, zal dit gesloten worden voor de door u gekozen periode en telkens automatisch verlengd worden voor diezelfde periode. U kan uw abonnement opzeggen minstens 1 maand voor het verstrijken van de lopende periode. Indien u dit niet doet, wordt uw abonnement verlengd.

Deze algemene voorwaarden (“Terms of Service” of “TOS”) zijn van toepassing op de relatie tussen Distrac NV, een in België gevestigde naamloze vennootschap, met zetel te Bleyveld 14, 3320 Hoegaarden, en geregistreerd bij het Belgisch Kruispunt van Ondernemingen onder het nummer BE0448825928 (hierna de “Vennootschap”) en elke persoon en/of entiteit die de TOS aanvaardt vóór de activering van zijn login en wachtwoord (hierna “Abonnement”) verstrekt door de Vennootschap, of een van de aangestelde wederverkopers van de Vennootschap) (hierna “Eindgebruiker”).

De TOS regelen de rechten en verplichtingen tussen de Vennootschap en de Eindgebruiker met betrekking tot het gebruik door de Eindgebruiker van het James Care Solutions softwareplatform (hierna “Software”), en bij activering van het Abonnement.

ARTIKEL 1: BETALING VAN HET DESBETREFFENDE ABONNEMENTSGELD

De Eindgebruiker dient een abonnementskost te betalen voor het gebruik van de Software. De Eindgebruiker heeft keuze tussen een verschillende abonnementsformules zoals uiteengezet in bijlage 3 aan deze TOS. De abonnementsperiode bedraagt telkens een (1) maand, dan wel een (1) jaar. De betaling van de abonnementskost dient per domiciliëring of per overschrijving te gebeuren. Voor de precieze details van de inhoud en de prijzen van de abonnementsformules, verwijzen we naar bijlage 3 aan de TOS.

Valutaschommelingen, technische storingen, prijzen van hulpmaterialen, lonen, salarissen, sociale lasten, van overheidswege opgelegde kosten, (milieu)heffingen en belastingen, transportkosten, en andere objectieve factoren die een prijsverhoging kunnen staven, geven de Vennootschap het recht de Abonnementskost evenredig te verhogen. U zal steeds minstens 1 maand op voorhand op de hoogte gesteld worden van zulke prijswijziging.

Indien de Vennootschap de betaling van de betreffende abonnementskosten niet binnen één (1) maand na activering van het Abonnement heeft ontvangen, kunnen de gebruiksrechten van de Eindgebruiker door de Vennootschap worden opgeschort.

ARTIKEL 2: DUUR EN BEEINDIGING VAN HET ABONNEMENT

Het recht van de Eindgebruiker om de Software te gebruiken door middel  van het Abonnement wordt overeengekomen voor een periode van één (1) maand, dan wel één (1) jaar na activering van het Abonnement van de Eindgebruiker, naargelang de gekozen abonnementsformule. Het Abonnement wordt telkens automatisch verlengd voor een nieuwe periode tenzij het Abonnement uitdrukkelijk wordt opgezegd minstens 1 maand voor het verstrijken van de lopende periode. Het Abonnement kan door de Eindgebruiker of zijn beheerder worden stopgezet door een e-mail te sturen naar james@distracgroup.com. Op moment van stopzetting zal de abonnementskost voor de reeds lopende abonnementsperiode nog verschuldigd zijn.

Wanneer u opteert te betalen via overschrijving en behoudens uitdrukkelijk andersluidend akkoord, dienen alle facturen binnen een termijn van tien (10) werkdagen na factuurdatum te worden betaald. Ingeval van niet-betaling of onvolledige betaling op voormelde vervaldag, zal Vennootschap het recht hebben de overeenkomst op te schorten of te ontbinden.

Wanneer u de James Care Solution Hardware via de webshop van de Vennootschap heeft aangekocht, heeft u het recht om deze aankoop te herroepen binnen de 14 dagen. Gelieve artikel 4 van de algemene voorwaarden van de webshop van de Vennootschap hierover te raadplegen.

In geval van enige verandering in de toestand van de Eindgebruiker, zoals overlijden, collectieve schuldenregeling, verzoek om uitstel van betaling,  beslag of enige andere omstandigheid die het vertrouwen in de kredietwaardigheid van de Eindgebruiker kunnen schaden, houdt de Vennootschap zich het recht voor om wegens dat loutere feit: de overeenkomst ontbonden te verklaren vanaf de datum van verzending van de ontbinding, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst, onverminderd het recht van de Vennootschap om bijkomende schadevergoeding te vorderen.

ARTIKEL 3: VERPLICHT EN  EXCLUSIEF  GEBRUIK  VAN DE SOFTWARE  VIA SPECIFIEKE HARDWARE

De Eindgebruiker zal uitsluitend toegang hebben tot en gebruik maken van de Software met het volgende type hardware:

James Safety Watch met bijgeleverde SIM-kaart

USB- en oplaadkabel

ARTIKEL 4: TOEGANG TOT HET SOFTWAREPLATFORM EN BESCHIKBAARHEID

De Eindgebruiker kan pas toegang krijgen tot en gebruik maken van de Software nadat de TOS zijn geaccepteerd en wanneer hij/zij de nodige informatie heeft verstrekt tot het activeren van een login.

De Eindgebruiker heeft onbeperkt toegang tot de Software (7 dagen per week, 24 uur per dag, met een gemiddelde beschikbaarheid van 99,5 %)  voor de duur van  het Abonnement, behalve in geval van wijzigingen die  de Vennootschap of haar aangestelden en/of leveranciers moet aanbrengen aan de Software en die de toegang en/of het gebruik (inclusief updates, upgrades en onderhoud) daarvan tijdelijk kunnen beperken. Dit geldt ook voor tijdelijke beperkingen als gevolg van upgrades of onderhoud bij derden, zoals het Cloud platform. De Vennootschap informeert de Eindgebruiker vooraf, voor zover mogelijk, over dergelijke barrières en/of beperkingen van de toegang. De Vennootschap kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

De Vennootschap zal u steeds naar best vermogen bijstand verlenen in geval van technische problemen. Voor ernstige problemen is de Vennootschap echter ook aangewezen op de aanbieder van de Software en is bijgevolg in geen geval verantwoordelijk voor de door hen aangeboden responstijd of oplossingen.

ARTIKEL 5: VERPLICHTINGEN VAN DE EINDGEBRUIKER

De Eindgebruiker heeft vanaf de activering van het Abonnement een niet-exclusieve, niet-overdraagbare en herroepelijke licentie, die enkel in overeenstemming met deze Terms of Service mag gebruikt worden.

Het is de Eindgebruiker uitdrukkelijk verboden om:

  1. a) de (intellectuele eigendom van de) Software te wijzigen, aan te passen, foutcorrecties te maken, afgeleide werken ervan te maken, te distribueren, te verveelvoudigen, te kopiëren, weer te geven, te verzenden, te publiceren, te verkopen, toe te wijzen, te leasen, te verpanden, uit te lenen, te verhuren, te leveren of anderszins over te dragen of derden toe te staan het voorgaande te doen;
  2. b) toegang te verlenen tot de Software aan onbevoegde partijen, ongeacht of zulke toegang is verleend met of zonder enige directe of indirecte vergoeding;
  3. c) de Software en/of de intellectuele eigendom van de Software voor onwettige doeleinden te gebruiken;
  4. d) de Software en/of de intellectuele eigendom van de Software te gebruiken op een manier die de Vennootschap en/of de rechten van een andere partij zou kunnen schaden;
  5. e) de Software te gebruiken op een ander hardware toestel dan degene vermeld in artikel 3 van de TOS, of een andere SIM-kaart in de hardware te plaatsen dan degene die door de Vennootschap werd meegeleverd.
  6. f) om eventuele fouten in de Software – ongeacht of dergelijke fouten aan de Vennootschap bekend zijn – te gebruiken in hun eigen voordeel of in het voordeel van derde partijen.

De toegang tot en het gebruik van de Software vereist voldoende stabiele draadloze toegang tot het internet, met voldoende dekking, waarvoor de Eindgebruiker als enige verantwoordelijk is. De Vennootschap   kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld of belast met reparaties indien de problemen met betrekking tot de toegang en/of het gebruik van de Software te wijten zijn aan het gebrek aan adequate toegang tot het internet.

Indien uw toestel een meegeleverde SIM-kaart bevat, zal deze vergrendeld zijn op het toestel en kan die niet worden gebruikt op een ander toestel. Zodra de SIM-kaart in een ander toestel wordt geplaatst, wordt deze geblokkeerd en is deze onbruikbaar. De kaart werkt ook niet meer met het James-apparaat en kan alleen worden gedeblokkeerd op aanvraag bij de Vennootschap.

ARTIKEL 6: GARANTIE

Indien de Eindgebruiker problemen ondervindt bij de toegang tot en/of het gebruik van de Software en/of  de Software, dient de Eindgebruiker de Vennootschap   hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk, via e-mail (james@distragroup.com), op de hoogte te stellen. De Vennootschap zal het probleem zo spoedig mogelijk en voor zover mogelijk oplossen, zonder  verdere  vergoeding verschuldigd te  zijn. De  enige  verplichting hieromtrent van de Vennootschap bestaat uit het verbeteren van eventuele substantiële gebreken van de Software (voor zover dat technisch redelijkerwijs mogelijk is) door het aanpassen van de Software of het leveren van een alternatieve versie van de Software. De Vennootschap is niet gebonden aan enige garantie, verbetering, vervanging of reparatie indien:

1) de gebreken of problemen zijn veroorzaakt door misbruik, oneigenlijk of ongeoorloofd gebruik, met inbegrip van elk gebruik dat in strijd is met de gebruikershandleiding, waarvan de Eindgebruiker erkent een kopie te hebben ontvangen;

2) de problemen veroorzaakt zijn door een foutieve en/of gebrekkige internetverbinding; de gebreken of problemen zijn veroorzaakt door slijtage, ongevallen, brand, natuurrampen, stroomuitval en, meer in het algemeen, elke oorzaak die vreemd is aan de diensten van de Vennootschap.

ARTIKEL 7: AANSPRAKELIJKHEID

7.1. Aansprakelijkheid van de Eindgebruiker

Het gebruik van Software door de Eindgebruiker zal te allen tijde op eigen risico en verantwoordelijkheid gebeuren.

De Eindgebruiker is aansprakelijk voor elke inbreuk op de bepalingen van de TOS, hetzij door de Eindgebruiker, hetzij door personen die de Software bij de Eindgebruiker gebruiken.

7.2. Vennootschapssaansprakelijkheid en vrijwaring door de Eindgebruiker

De Vennootschap kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de Software, anders dan de schade waarnaar in de TOS wordt verwezen en met uitzondering van aansprakelijkheid die voortvloeit uit zware fout, opzet of niet-uitvoering van de essentiële verplichtingen door de Vennootschap.

De Vennootschap zal in geen geval aansprakelijk kunnen gehouden worden voor enige indirecte schade, schade veroorzaakt door de Eindgebruiker en/of derde partijen en/of personen waarvoor de Eindgebruiker verantwoordelijk is, schade als gevolg van onjuist of ontoereikend gebruik van de Software en/of schade als gevolg van niet-naleving door de Eindgebruiker van de wettelijke en/of andere verplichtingen (met inbegrip maar niet beperkt tot deze Terms of Service).

De enige aansprakelijkheid van de Vennootschap en het enige verhaal voor de Eindgebruiker voor een klacht met betrekking tot de Software, ongeacht of deze  aansprakelijkheid gebaseerd is op een contractbreuk of een schending van de garantie door de Vennootschap of op ernstige nalatigheid van de Vennootschap of het niet-naleven van wet- en regelgeving door de Vennootschap, is beperkt tot de prijs die door de Eindgebruiker is betaald voor het gebruik van de Software gedurende 1 jaar voorafgaand aan het schadeveroorzakende feit, onverminderd het recht om hogere schade te bewijzen. Indien de Eindgebruiker de Software minder dan 1 jaar in gebruik heeft, zal de aansprakelijkheid van de Vennootschap beperkt zijn tot de prijs die eindgebruiker heeft betaald gedurende deze gebruiksperiode.

ARTIKEL 8: INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

Alle eigendomsrechten, intellectuele eigendomsrechten en vergelijkbare rechten met betrekking tot  de Software met inbegrip van alle handelsmerken, auteursrechten, databaserechten, evenals alle ontwerpen en informatie in de bijbehorende toepassingen, samen met de onderliggende broncode, zijn het exclusieve eigendom van de Vennootschap of haar licentiegevers. De Eindgebruiker verwerft enkel een persoonlijke licentie voor de Software, zoals uiteengezet in de TOS.

Niets in deze TOS is bedoeld, wordt geacht of impliceert een verkoop of enige andere overdracht van de (intellectuele) eigendomsrechten op Software aan de Eindgebruikers.

ARTIKEL 9: PERSOONSGEGEVENS

De Vennootschap zal enkel persoonsgegevens verwerken met het oog op (i) de uitvoering van de overeenkomst(en) met betrekking tot de levering van de Software en het Abonnement; (ii) opslag voor authenticatie en autorisatie voor het gebruik van Software (iii) analyse en verbetering van de Software. De persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk voor het doel waarvoor ze gebruikt worden.

De Vennootschap kan geanonimiseerde persoonsgegevens gebruiken voor verder onderzoek, analyse en de ontwikkeling van toepassingen voor de Software. De Vennootschap verbindt zich ertoe deze gegevens niet te verkopen aan derden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de Eindgebruiker. De Eindgebruiker zal altijd voldoen aan de door de Vennootschap opgelegde of op te leggen licentie- en andere voorwaarden.

De verwerking en opslag van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de toepasselijke privacywetgeving en met de Privacy Verklaring van de Vennootschap.

ARTIKEL 10: DIVERSEN

10.1 Volledige overeenkomst; wijzigingen.

De TOS vertegenwoordigt de gehele afspraak over het gebruik van de Software tussen partijen en vervangt alle andere schriftelijke of mondelinge afspraken die door of namens  de Vennootschap of de Eindgebruiker  zijn  gemaakt. De Vennootschap behoudt zich het recht voor om deze Terms of Service op ieder moment aan te passen en/of te wijzigen. Bij elke wijziging zal u deze opnieuw dienen te accepteren om toegang tot de Software te verkrijgen.

10.2 Scheidbaarheid.

Waar mogelijk worden de bepalingen van de TOS zodanig geïnterpreteerd dat ze geldig en afdwingbaar zijn onder het toepasselijke recht. Indien een of meer bepalingen van de TOS echter geheel of gedeeltelijk ongeldig, onwettig of niet-afdwingbaar blijken te zijn, blijft de rest van die bepaling en van de TOS volledig van kracht. Bovendien blijven de ongeldige, onwettige of niet- afdwingbare bepalingen bindend voor het wettelijk toegestane gedeelte.

10.3 Rechtsverwerking.

Geen enkel verzuim of vertraging van een partij bij de uitoefening van een recht of rechtsmiddel krachtens de TOS wordt beschouwd als een verklaring van afstand van een dergelijk recht of rechtsmiddel, of een ander recht of rechtsmiddel krachtens de TOS, noch zal een gedeeltelijke uitoefening van een recht of rechtsmiddel krachtens de TOS de verdere uitoefening ervan of de uitoefening van een ander recht of rechtsmiddel krachtens de TOS uitsluiten. De rechten en rechtsmiddelen  waarin  de  TOS  voorziet,  zijn  cumulatief  en  niet  exclusief  de  rechten  of rechtsmiddelen waarin de wet voorziet. Geen enkele verklaring van afstand is effectief tenzij deze schriftelijk wordt gegeven en ondertekend door de partij die de verklaring van afstand doet of haar naar behoren gemachtigde vertegenwoordiger(s).

10.4 Onafhankelijke aannemer:

Partijen treden in alle aangelegenheden die verband houden met de TOS op als onafhankelijke contractant. Niets in de TOS vormt of wordt geacht een partnerschap tussen de partijen te vormen. De TOS mag niet worden geïnterpreteerd als een machtiging voor een van de partijen om op te treden als agent van de andere partij of als een machtiging voor een van de partijen om namens de andere partij verplichtingen aan te gaan of te creëren.

ARTIKEL 11: TOEPASSELIJK RECHT EN GESCHILLENBESLECHTING

Het Belgisch recht is van toepassing op de TOS en elk geschil met betrekking tot de interpretatie of uitvoering van de TOS zal worden onderworpen aan de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van Leuven.