ELVIDO verpleegbedden in WZC Den Boogerd

Het woonzorgcentrum Den Boogerd in Hechtel werd geopend in het najaar van 2012. Het wil voor ouderen een nieuwe thuis zijn waar men zich gerespecteerd, veilig en geborgen voelt. Kleinschaligheid en huiselijkheid vormden daarom de rode draad doorheen dit geslaagde bouwproject.

Kleine leefgroepen

Op de verzorgingsafdelingen wordt dit o.a. bereikt door de twee bouwlagen op te delen in 3 kleine leefgroepen van 15 residenten. Deze leefgroepen geven op het gelijkvloers uit op een besloten binnentuin waar de bewoners ongestoord en vrij kunnen rondwandelen. Door veel glas te gebruiken, baden de leefruimten in het licht.

Huiselijke inrichting

“Ook bij de inrichting van de 90 residentiële woongelegenheden en 3 woongelegenheden voor kortverblijf vormde die huiselijkheid een belangrijk criterium”, zo vertelt Chris Demulder, algemeen directeur van de opdrachthoudende vereniging Vitas.

Intensieve testperiode

Na een intensieve testperiode werd aan de firma Distrac de levering van 93 Stiegelmeyer Elvido verpleegbedden met gecombineerde onrusthekken en 93 Stiegelmeyer Lumano nachtkastjes met ingebouwde koelkast gegund.
Gecombineerde onrusthekkens
Praktisch en technisch voldeed het Elvido bed aan alle gestelde vereisten qua comfort en aanpasbaarheid. “En de gecombineerde onrusthekken op het bed passen perfect in ons beleid om residenten zoveel mogelijk mobiliteit en zelfstandigheid te gunnen”, aldus Dhr. Demulder.

Esthetische mogelijkheden

Op esthetisch gebied bood het Elvido verpleegbed dan weer een waaier aan mogelijkheden. Na een werkbezoek bij Distrac in Hoegaarden werd voor de uitvoering in eik-argentum gekozen, die mooi combineert met de warmgrijze vloeren en de donkere meubelen in de kamers van het woonzorgcentrum.
Conform de afspraken in het lastenboek werd al het materiaal door de firma Distrac tijdig geleverd in de nieuwe gebouwen. “Wij zijn tevreden over de samenwerking.”