Waarom het nieuwe ziekenhuis in Luik voor het Evario bed van Distrac Group koos…

In februari opent het gloednieuwe MontLégia ziekenhuis zijn deuren in Luik. Wij zijn fier te mogen melden dat zij beslist hebben met Distrac Group in zee te gaan. Het Evario bed van Stiegelmeyer wordt de keuze voor het merendeel van de nieuwe bedden in het ziekenhuis.

Maar waarom precies kozen de mensen van MontLégia voor het Evario ziekenhuisbed?

Ongetwijfeld omdat het bed het neusje van de zalm is wat betreft inzetbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. “Maar wat de doorslag heeft gegeven, “zegt Kris Struyf, zaakvoerder van Distrac Group, “is dat we misschien niet de goedkoopste waren op het moment van de aankoop, maar dat we wel de laagste “total cost of care” hadden.

Wat is Total Cost of Care (TCC)?

Dat betekent dat men rekening heeft gehouden met het gemakkelijke onderhoud van het Evario bed en met de gemakkelijke vervanging van onderdelen. Het complete ziekenhuisbed telt heel wat bewegende onderdelen, maar de motoren van deze onderdelen bijvoorbeeld zijn makkelijk bereikbaar en zeer onderhoudsvriendelijk. De aankoopbeslissing is een mooi voorbeeld van Value Based Procurement, waarbij de patiënt en de verzorgende centraal staan en waarbij geprobeerd wordt om het totale kostenplaatje naar beneden te krijgen en een hogere meerwaarde te bekomen.

Meer over Value Based Procurement in een volgende blog!