WZC De Zathe Nieuwpoort

De Zathe Nieuwpoort: Elvido Vervo troef

Woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort biedt woongelegenheid aan 96 zorgbehoevende bejaarden. De erkende bedden zijn verdeeld in 60 RVT-bedden en 33 ROB-bedden, plus 3 kamers voor kortverblijf.

Nieuwbouwgedeelte

Het nieuwe gedeelte van het woonzorgcentrum bestaat uit 3 verdiepingen voor zwaar zorgbehoevenden. Verwarde residenten kunnen verblijven op alle verdiepingen. Aangepaste kamersignalisatie en dwaaldetectie in het woonzorgcentrum maken de werking met heterogene leefgroepen mogelijk.

Fixatie-arm beleid

WZC De Zathe voert een fixatie-arm beleid en daarom viel bij de inrichting van de kamers de keuze op de sterk verlaagde Stiegelmeyer Elvido Vervo bedden met Tempur matrassen.

Geheel in lijn met deze filosofie adviseerde Distrac Group tevens de verlaagde Stiegelmeyer nachtkastjes Combino en Combino Brevo, met in hoogte verstelbare bedtafeltjes die op beide nachtkastjes passen. Tenslotte werden meer dan 30 Wiesner-Hager zetels aangekocht.

Uitstekende testscores

De Elvido bedden werden door het verzorgend, verplegend en het paramedisch personeel grondig getest en scoorden uitstekend in functie van eventuele toekomstige domotica applicaties.

Volgens directeur Hendrik Blomme waren ook de kabelgoot voor de elektrische kabels van alternating en afstandhouder, alsmede de doorlopende onrusthekken (in tegenstelling tot de vroegere gesplitste hekken) grote pluspunten bij de beslissing om de levering aan Distrac Group te gunnen.